2016-11-17 11:55:40• hírek • Szatmár.ro

Rendhagyó módon Szatmárnémeti bombázásáról

A Kálvária templomban adtak elő  színdarabot a Kölcsey Ferenc Diákszínjátszó Kör tagjai.

A szatmári Sant'Egidio Közösség és a kölcseys diákszínjátszók együttműködésével jótékonysági előadást tartottak szerda délután a Kálvária templomban. A diákok azt a Csorján Árpád tanár által rendezett darabot mutatták be, amellyel már több fesztiválon is részt vettek.

A gyerekek Szatmárnémeti II. világháborús bombázását elevenítették fel. Az eseményeket Szimplícia nővér, a Zárda templom egykori apácája által adott interjújára építették. Szatmár újkori történelmének talán legnehezebb napjai voltak, amikor több tíz bomba hullott a városra és környékére, hatalmas pusztítást okozva. A bombázás több patinás épületet is ért, többen meghaltak. Mások menekülve hagyták el otthonaikat és húzták meg magukat vidéken élő rokonaiknál. A diákok nagy átéléssel adták elő az erről az eseményről szóló dabarot.

Az előadásra a belépés ugyan díjtalan volt, de a szervezők azt kérték, az érdeklődők tartós élelmiszerrel és pénzbeli adománnyal "fizessenek" - ezeket a Sant'Egidio Közösség karitatív tevékenységeire fordítja.

Jótákonysági előadást tartottak a diákszínjátszók

Jótékonysági előadást tartottak a diákszínjátszók

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: